Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geometrie 2 (KAG / KGEO2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAG / KGEO2 - Geometrie 2, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Kvadratické a bilineární formy, polární báze, signatura.2. Převedení reálné kvadratické formy na diagonální tvar.3. Křivky 2. stupně v E2, vyšetřování křivek 2. stupně, převedení na kanonický tvar.4. Přímka a kuželosečka.5. Afinní a metrická klasifikace křivek 2. stupně, metrické a afinní invarianty.6. Plochy 2. stupně v E3, vyšetřování ploch 2. stupně, převedení jejich rovnice na kanonický tvar.7. Přímka a plocha 2. stupně, rovina a plocha 2. stupně.8. Afinní a metrická klasifikace ploch 2. stupně.

Získané způsobilosti

1. ZnalostiStudenti popisují základní pojmy analytické geometrie kvadrik euklidkovské roviny a 3-rozměrného prostoru a definují vztahy mezi kvadikami a dalšími geometrickými útvary.

Literatura

Jukl M. Analytická geometrie kuželoseček a kvadrik. UP Olomouc, 2006. Marková L. Cvičení z geometrie I. VUP Olomouc, 1991. Hejný M. Geometria I. SPN Bratislava, 1985. Sekanina M. Geometrie I. SPN Praha, 1986. Berger, M. Geometry I, II. Universitext Springer-Verlag Berlin, 1987.

Požadavky

Zápočet: student se musí aktivně účastnit cvičení a úspěšně napsat písemný testZkouška: student musí rozumět předmětu a být schopen odvodit základní výsledky. Dále musí být schopen vyřešit praktické úlohy.

Garant

doc. RNDr. Marek Jukl, Ph.D.