Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematická analýza 2 (KAG / KMA2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAG / KMA2 - Matematická analýza 2, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Primitivní funkce, neurčitý integrál, integrační metody.2. Riemannův určitý integrál, jeho aplikace a využití při výuce matematiky na SŠ.3. Nevlastní integrál.4. Číselné řady, operace s řadami a jejich využití při výuce matematiky na SŠ.5. Kriteria konvergence číselných řad.6. Elementární metody řešení diferenciálních rovnic a jejich aplikace.

Získané způsobilosti

PorozuměníPorozumět integrálnímu počtu funkce jedné proměnné.

Literatura

G. S. Simmons. Calculus With Analytic Geometry. McGraw-Hill, 2005. Jarník V. Diferenciální počet I. Akademia Praha, 1984. V. Jarník. Integrální počet II. Academia Praha, 1976. Novák V. Integrální počet v R. MU Brno, 2001. Brabec J., Martan F., Rozenský Z. Matematická analýza I. SNTL, Praha, 1989. J. Brabec, B. Hrůza. Matematická analýza II. SNTL Praha, 1989.

Požadavky

Zápočet: odevzdat všechny domácí úlohy, získat alespoň 40% bodů z každé z krátkých písemek během semestru a alespoň polovinu bodů z (dlouhé) zápočtové písemky. Zkouška: rozumět látce a umět dokázat stěžejní tvrzení.

Garant

RNDr. Jaroslav Švrček, CSc.