Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematika I (KAG / MAT1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAG / MAT1 - Matematika I, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úpravy algebraických výrazů.2. Elementární funkce a jejich transformace.3. Kvadratická a mocninná funkce.4. Exponenciální, hyperbolická funkce + inverzní funkce.5. Diferenciální počet funkce jedné proměnné.6. Limita funkce a metody jejich výpočtu.7. Numerické posloupnosti a řady.8. Spojitost a derivace funkce, pravidla pro derivaci +,-,*,/.9. Vlastnosti derivací a jejich praktický význam.10. Průběh funkce.11. Aplikace derivací, optimalizační úlohy.

Získané způsobilosti

3. Aplikace poznatkůAplikovat základní poznatky elementární matematiky.

Literatura

Kubát J., Hrubý D. Diferenciální a integrální počet. Prométheus, Praha, 1997. Jarník V. Diferenciální počet I. Akademia Praha, 1984. Vaněk Vladimír, Smetanová Dana. Matematika 1. Rektorys K. a kol. Přehled užité matematiky. SNTL Praha, 1963. Pražák P, Gavalcová T. Základy matematiky 1. Gaudeamus, Hradec Králové, 2005.

Požadavky

Kolokvium: napsat dvě průběžné práce s 50% úspěšností, 70% (aktivní) účast na cvičeních, úspěšné zvládnutí kolektivní diskuse.

Garant

prof. RNDr. Jiří Rachůnek, DrSc.Mgr. Vladimír Vaněk, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Filip Švrček, Ph.D.Mgr. Vladimír Vaněk, Ph.D.