Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální seminář z algebry (KAG / MSSA9)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAG / MSSA9 - Speciální seminář z algebry, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. SvazySvazy jako uspořádan množiny a jako algebraické struktury, úplné svazy, modulární a distributivní svazy, komplemantace na svazech, Booleovy algebry2. Univerzální algebraAlgebry a jejich signatury, homomorfismus algeber, kongruence, direktní a subdirektní součin algeber,třídy algeber

Získané způsobilosti

Prohlubení získaných znalosti z oblasti teorie svazů a univerzální algebry.

Literatura

Chajda I., Glazek K. A Basic Course on General Algebra. Technical University Press, Zielona Góra, 2002. ISBN 83-85911-81-2.Burris S., Sankappanavar H. P. A Course in Universal Algebra. Springer-Verlag, New York, 1981. ISBN 0-387-90578-2.Rachůnek J. Svazy. VUP Olomouc, 2002. Kopka, J. Svazy a Booleovy algebry. UJEP Ústí nad Labem, 1991.

Požadavky

Zápočet: povinná účast na semináři, orientace v procvičované látce a především schopnost reagovat při výuce na dotazy vyučujího týkající se právě řešeného problému resp. probírané tematiky.

Garant

RNDr. Filip Švrček, Ph.D.