Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika matematiky 2 (KAG / PGSD2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAG / PGSD2 - Didaktika matematiky 2, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Student volí jeden z dílčích předmětů nebo dle dohody a tématu práce je mu určen jiný.Konstruktivistické a projektové přístupy k vyučování matematiceModely a modelování ve vyučování matematiceTvorba a metody řešení matematických problémůTeorie a praxe tvorby a hodnocení učebnic matematikyTechnologie vyučování matematiceSoučasné problémy a moderní trendy ve vyučování matematiceVyužití výpočetní techniky a multimediálních systémů ve vyučování matematiceMetody výzkumu v didaktice matematiky

Získané způsobilosti

5. Syntéza poznatkůShrnuti a vzájemné propojení poznatků z psychologie, pedagogiky a matematiky

Literatura

Šimša, J. a kol. Counting and Configurations. Problems in Combinatorics, Arithmetic and Geometry. Springer-Verlag, New York, 2003. Hejný, M., Kuřina, F. Dítě, škola a matematika. Portál Praha, 2001. Siwek, H. Dydaktyka matematyki: Teoria i zastosowania w matematyce szkolnej. WSIP, Warszawa, 2005. Molnár, J. a kol. Konstruktivismus ve vyučování matematice. VUP Olomouc, 2008. Bečvář, J., Fuchs, E. Matematika v proměnách věků I., II. Praha, Prometheus, 1998. Fulier, J., Šedivý, O. Motivácia a tvorivosť vo vyučovaní matematiky. UKF Nitra, 2001. Švrček, J. a kol. Péče o matematické talenty v České republice. VUP Olomouc, 2007. Plocki, A., Tlustý, P. Pravděpodobnost a statistika pro začátečníky a mírně pokročilé. Praha, 2007. Molnár, J. Učebnice matematiky a klíčové kompetence. VUP Olomouc, 2007. Hejný, M. a kol. 25 kapitol z didaktiky matematiky. UK Praha, 2004.

Garant

prof. RNDr. Josef Molnár, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Josef Molnár, CSc.