Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do studia matematiky pro každého (KAG / USM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAG / USM - Úvod do studia matematiky pro každého, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cílem předmětu je seznámit posluchače se zásadami studia na vysoké škole, zejména se specifiky studia matematiky. Předmět je koncipován tak, aby měli studenti možnost si osvojit základní učební a vědecké standardy. Důraz je kladen na základní techniky studia a vědecké práce - práce s odbornými texty (matematický jazyk, symbolika, důkazy), databázemi, tvorbu vlastních esejů a odborných textů (struktura textu, formální náležitosti citování, poznámky k napsání dobré práce, vyhledávání zdrojů). Cílem je rovněž seznámit studenty se studiem matematiky jak z hlediska obsahové náplně, tak z hlediska formálních a organizačních podmínek a požadavků.

Literatura

Velleman. How to prove it. Canbridge University Press, 2006. Holton. The Teaching and Learning of Mathematics at University Level. Academic Publisher, 2001. SPOUSTA, V. Vádemekum autora odborné a vědecké práce. Brno: MU.I80-210-2387-2. Brno, 2003. ISBN 80-210-2387-2.

Garant

doc. RNDr. Petr Emanovský, Ph.D.