Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cvičení z buněčné biologie 1 (KBB / BBCMB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBB / BBCMB - Cvičení z buněčné biologie 1, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základy práce se světelným mikroskopem. Autoorganizační procesy, biomembrána. Plazmatická membrána erytrocytů. Fúze buněk. Osmotické jevy v buňce. Živočišná buňka. Rostlinná buňka. Buněčné jádro. Fluorescenční mikroskopie - princip a aplikace při studiu buňky. Cytochemická lokalizace buněčných komponent. Izolace buněk, počítání buněk. Testy životaschopnosti buněk. Vliv nízkých teplot na buňku. Kryoprezervace buněk.

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu je student schopen:- pracovat se světelným mikroskopem;- pracovat v laboratoři; - provést jednoduché experimenty s eukaryotickou buňkou, analyzovat a interpretovat získaná data;- napsat zprávu o svých výsledcích a diskutovat je;- popsat obecné postupy při studiu buňky.

Literatura

Paleček J. Biologie buňky I. Základy mikroskopické cytologie. UK, Vydavatelství Karolinum, Praha, 1996. Habrová V. Mikroskopická technika. SPN, Praha, 1990. Razin S. E. Plant microtechnique and microscopy. Oxford University Press, Inc., 1999.

Požadavky

účast, vypracování protokolů, 70% test

Garant

Mgr. Boris Cvek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Boris Cvek, Ph.D.RNDr. Peter Illés, Ph.D.RNDr. Pavla Válová