Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dithiokarbamáty jako fungicidy (KBB / DITH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBB / DITH - Dithiokarbamáty jako fungicidy, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Objev a historie solí kyseliny dithiokarbamové (dithiokarbamátů)2. Základní chemie dithiokarbamátů3. Komplexní sloučeniny dithiokarbamátů s kovy4. Využití sloučenin odvozených od dithiokarbamátů v medicíně5. Využití sloučenin odvozených od dithiokarbamátů v analytické chemii6. Využití sloučenin odvozených od dithiokarbamátů v průmyslu7. Využití sloučenin odvozených od dithiokarbamátů v zemědělství8. Co je známo o toxikologii pesticidů nabamu, vapamu a thiramu9. Co je známo o toxikologii pesticidů zinebu a ziramu10. Co je známo o toxikologii pesticidů manebu a ferbamu11. Vliv dithiokarbamátových pesticidů na životní prostředí12. Parkinsonova nemoc a dithiokarbamátové pesticidyStudenti budou seznámeni s alternativními biologickými metodami ochrany plodin před patogeny a škůdci.

Získané způsobilosti

Studenti budou po absolvování kurzu:- schopni vysvětlit podstatu dithiokarbamátových látek- schopni objasnit toxikologii dithiokarbamátových prostředků- se budou orientovat ve využití dithiokarbamátových látek v lékařství, zemědělství a průmyslu- se budou orientovat v alternativních biologických metodách ochrany plodin před patogeny a škůdci

Literatura

H. Kragh. From Disulfiram to Antabuse: the Invention of a Drug. Bulletin for the History of Chemistry. 2008. B. Cvek. Targeting Nuclear Factor-KappaB and Proteasome by Dithiocarbamate Complexes with Metals. Current Pharmaceutical Design, 2007. G. D. Thorn & R. A. Ludwig. The Dithiocarbamates and Related Compounds. Amsterdam - New York, 1962.

Požadavky

Pravidelná účast, 70% test v rozsahu sylabu.

Garant

prof. RNDr. Milan Navrátil, CSc.

Vyučující

Mgr. Boris Cvek, Ph.D.prof. RNDr. Milan Navrátil, CSc.