Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum z obecné genetiky (KBB / POGP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBB / POGP - Praktikum z obecné genetiky, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznámení se s metodami identifikace chromozomů (nespecifické a specifické barvení): mitóza v kořenových špičkách cibule, meióza v prašnících pažitky. Mendelistická dědičnost. Rodokmeny. Genetická podstata krevního systému AB0.

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu je student schopen:- Identifikovat chromozomy pomocí nespecifického a specifického barvení- Analyzovat mitóza v kořenových špičkách cibule- Analyzovat meiózu v prašnících pažitky- Diskutovat Mendelistickou dědičnost, rodokmeny, genetiku krevního systému AB0.

Literatura

Šafářová D., Uvírová L., Válová P. Cvičení z obecné genetiky. Olomouc. Snustad D.P., Simmons M.J. Genetika. Brno, 2009. Nečásek, J., Cetl, I. a kol. Obecná genetika. Praha: SPN, 1979. Alberts, Bray, Johnson, Lewis, Raff, Roberts, Walter. Základy buněčné biologie.

Požadavky

účast na cvičeních, vypracované protokoly, 70% zápočtový test

Garant

doc. Ing. Radim Vrzal, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Martina korhoňováMgr. Alžběta SrovnalováMgr. Dana Šafářová, Ph.D.doc. Ing. Radim Vrzal, Ph.D.