Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Genomika (KBB / SZZGE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBB / SZZGE - Genomika, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Genetické mapování - mapování vazebné a asociační, genetické markery, mapovací populace, genetické mapování u člověka. Fyzické mapování, mapování cytogenetické, optické, mapování pomocí radiačních hybridů, fyzické kontigové mapy, integrace fyzických a genetických map. Izolace genů metodou pozičního klonování, využití syntenie. Celogenomové sekvenování - strategie a postup, sekvenační technologie nové generace, sestavování a anotace sekvencí. Identifikace polymorfismů (SNP) a genotypizace, vysokokapacitní systémy pro analýzu genotypu. Transkriptomika - analýza transkriptomu pomocí mikročipů a sekvencování. Funkční genomika - metody přímé a reverzní genetiky. Genomové projekty prokaryot, rostlin, živočichů a člověka.

Získané způsobilosti

Student bude schopen:- popsat jednotlivé přístupy užívané v genetickém mapování,- objasnit podstatu fyzického mapování.- vysvětlit strategie celogenomového sekvencování,- popsat způsoby identifikace polymorfismů a jejich využití v genotypizaci,- popsat základní principy transkriptomiky,- objasnit metody používané ve funkční genomice,- popsat genomové projekty prokaryot, rostlin, živočichů a člověka.

Garant

prof. RNDr. Zdeněk Dvořák, DrSc.