Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obecná genetika (KBB / SZZOG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBB / SZZOG - Obecná genetika, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Principy mendelovské dědičnosti. Klasická genetická analýza. Chromosomální teorie dědičnosti. Genové interakce. Kvantitativní genetika. Vazba vloh, rekombinace a mapování chromosomů. Genetická determinace pohlavnosti. Materiální podstata genu. Zdvojování a exprese genetické informace. Genové, chromozomové a genomové mutace. Příčiny spontánní a indukované genetické proměnlivosti. Mimojaderná dědičnost. Populační genetika. Základy genetiky člověka. Genetika a evoluce.

Získané způsobilosti

Student je schopen popsat:- principy mendelistické dědičnosti a klasické genetické analýzy- podstatu chromosomální teorie dědičnosti- mechanismus polygenní dědičnosti,- podstatu vazby vloh a jejich aplikaci,- principy genetické determinace pohlavnosti- materiální podstatu genu a mechanismus exprese genetické informace,- typy mutaci, jejich příčiny a důsledky,- principy populační genetiky,- algoritmy a databáze používané v analýze DNA sekvencí.

Požadavky

Znalosti v rozsahu SZZ.

Garant

prof. RNDr. Zdeněk Dvořák, DrSc.

Vyučující

prof. RNDr. Zdeněk Dvořák, DrSc.prof. RNDr. Milan Navrátil, CSc.