Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Proteomika (KBB / SZZPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBB / SZZPR - Proteomika, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Proteomika, peptidomika cíle oboru, komplexita a dynamičnost proteomu. Strategie analýzy peptidů a proteinů - principy, rozdíly, využití. Základní postupy přípravy vzorků, vysvětlení důvodů použití. Metody prefrakcionace komplexních směsí proteinů. Elektroforetické metody analýzy proteinů - isoelektrická fokusace; nativní, denaturační a redukující elektroforéza; dvoudimenzionální elektroforéza. Štěpení proteinů pro identifikaci pomocí MS metod. Multidimenzionální techniky identifikace peptidů a proteinů. Hmotnostní spektrometrie - základní procesy v MS, ionizační techniky ESI, MALDI, OrbiTrap, tandemové hmotnostní analyzátory. Metody excitace a fragmentace peptidů. Interpretace hmotnostních spekter v proteomice. Metody identifikace peptidů a proteinů. Interpretace MS dat v proteomice, databázové vyhledávací algoritmy pro identifikace peptidů a proteinů, zdroje a typy databází. Kvantifikace v proteomice - přístupy, techniky a jejich aplikace.

Získané způsobilosti

Student je schopen objasnit:- cíle a náplň proteomiky a peptidomiky,- strategie analýzy peptidů a proteinů na bázi elektroforetické separace,- procesy v hmotnostní spektrometrii,- techniky a postupy identifikace peptidů a proteinů,- způsoby interpretace dat v proteomice a využití databází,- přístupy v kvantifikaci proteinů a jejich aplikaci.

Garant

prof. RNDr. Zdeněk Dvořák, DrSc.