Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Toxikologie (KBB / TOX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBB / TOX - Toxikologie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Principy toxikologie - klasifikace toxických látek, spektrum nežádoucích účinků, charakterizace vztahu dávka odpověď2. Toxikologie složek stravy I.3. Toxikologie složek stravy II.4. Matematický popis chování toxických látek v těle - toxikokinetika5. Jadernými receptory zprostředkovaná endokrinní disrupce6. Toxické působení látek využívaných pro válečné účely I.7. Toxické působení látek využívaných pro válečné účely II.8. Látky s nežádoucími vlivy na matku a vyvíjející se plod I.9. Látky s nežádoucími vlivy na matku a vyvíjející se plod II.10. Toxické působení látek na srdce a vaskulární systém11. Příznaky otrav a jejich léčba u vybraných intoxikací I.12. Příznaky otrav a jejich léčba u vybraných intoxikací II.

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu bude student schopen vyjmenovat a diskutovat molekulární mechanismy působení vybraných toxických sloučenin.

Literatura

Klaassen, Curtis D. Casarett and Doull?s Toxicology: The basic science of poison, 7th edition. 2008. Gupta, Ramesh C. Handbook of Toxicology of Chemical Warfare Agents, 1st edition. 2009. Boelsterli, Urs A. Mechanistic toxikology: The molecular basis of how chemicals disrupt biological targets, 2nd edition. 2007. Gupta, Ramesh C. Reproductive and Developmental Toxicology, 1st edition. 2011.

Požadavky

minimálně 60% z psaného testu plus ústní zkouška

Garant

doc. Ing. Radim Vrzal, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Radim Vrzal, Ph.D.