Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biochemické informace (KBC / BCHI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBC / BCHI - Biochemické informace, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Primární zdroje. Vědecké časopisy. Nejvýznamnější časopisy v oboru biochemie a přírodních věd. Impact factor. Abstrakta a plný text. On-line přístup, PDF formát. Oznamovací služby o nových číslech časopisů. Časopisy přístupné na katedře biochemie a v rámci knihoven UP. Vyhledávací služby Informačního centra UP. Monografie. Methods in Enzymology.Citační databáze. Vyhledávání pomocí klíčových slov a jména autora. Vyhledávání s pomocí grafických struktur ISIS Draw, ChemSketch.Web of Science a Science Citation Index, Currents Contents, Medline, Beilstein Abstracts, BRENDA, EXPASY. Zpracování citací. Bibliografický software - EndNote, OBD Pro, Paper Works. Informační internetové portály - BioMedNet, ChemWeb.Chemické databáze. Database přístupné on-line na UP. CHEMnetBase. Encyklopedie, patenty, tabulky, bezpečnostní listy. Merck Index.

Získané způsobilosti

Porovnat zdroje biochemických informací, analyzovat informace, navrhovat řešení modelových problémů.

Literatura

Klán P., Mindl J., Štědrý A., Rubešová E. Chemická informatika. Úvod do používání Internetu, Ústav informatiky AV ČR, 1999. Šilhánek J. Chemická informatika, Vydavatelství VŠCHT Praha 2002, ISBN 80-7080-465-3.

Požadavky

Pravidelná účast na úvodních teoretických hodinách a povinná účast na praktických seminářích v počítačové učebně. Úspěšné vypracování 2 individuálních domácích úkolů. Úspěšné absolvování závěrečného praktického testu získáním nejméně nadpolovičního počtu z možných bodů.

Garant

doc. Mgr. Marek Petřivalský, Dr.