Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biochemie (pro celoživotní vzdělávání) (KBC / K5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBC / K5 - Biochemie (pro celoživotní vzdělávání), Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednáška: Přehled základních metabolických dějů. Glykolýza a glukoneogeneze, citrátový cyklus, fotosyntéza a pentosafosfátová dráha. Tvorba ATP v procesu oxidativní fosforylace. Aktuální objevy a nové poznatky v biochemii.Cvičení: Chromatografie karotenoidů z papriky na tenké vrstvě, Gelová chromatografie proteinu s nízkomolekulární látkou, Dělení směsi aminokyselin chromatografií na tenké vrstvě silikagelu, Stanovení lipofilních listových barviv a jejich rozdělení adsorpční chromatografií, Stanovení aktivity diastasy a substrátové specifity amylasy a sacharasy, Závislost enzymové aktivity na pH, Izolace aminoxidasy ze semenáčků hrachu.

Získané způsobilosti

Definovat hlavní pojmy, popsat hlavní přístupy v biochemii

Literatura

Voet D., Voet J. G., Pratt, Ch. W. Fundamentals of Biochemistry. New York, USA, 2006. ISBN 0-471-21495-7.Peč P. a kol. Laboratorní cvičení z biochemie, UP Olomouc, 2000.

Požadavky

Účast na přednáškách a cvičení. Vypracování písemného testu s 60% úspěšností

Garant

doc. RNDr. Lenka Luhová, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Lenka Luhová, Ph.D.