Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Analýza a zpracování dat (KBC / SZZM4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBC / SZZM4 - Analýza a zpracování dat, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zkouška bude vyžadovat především znalosti získané v předmětech KMI/FKA Formální konceptuální analýza, KMI/ZZD Získávání znalostí z dat, KMI/PPG Pokročilá počítačová grafika, KMI/RDBS Relační databázové systémy. Studenti musí prokázat orientaci v tématech jako jsou např. konceptuální svaz a metody jeho nalezení, atributové implikace, asociační pravidla, teorie a metody hierarchického a nehierarchického shlukování, steganografie, fraktální geometrie, základní metody zpracování dotazů v relačních databázových systémech, transakce.

Získané způsobilosti

Úspěšným absolvováním budou ověřeny a potvrzeny znalosti disciplíny získané v průběhu studia.

Literatura

Literatura uvedená v předmětech KMI/FKA Formální konceptuální analýza, KMI/ZZD Získávání znalostí z dat, KMI/PPG Pokročilá počítačová grafika, KMI/RDBS Relační databázové systémy.

Požadavky

Požadavkem je prokázat na základě teoretického i praktického studia znalosti a schopnost orientace v problematice zkoušeného oboru.

Garant

prof. Mgr. Marek Šebela, Dr.