Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy chemických výpočtů (KBC / ZCHV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBC / ZCHV - Základy chemických výpočtů, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Hmotnost atomů a molekul, určení chemického vzorce, výpočty z chemických rovnic, složení roztoků (procentová a látková koncentrace), směšování, ředění, oxidačněredukční reakce, pH, tlumivé roztoky,úvod do hodnocení analytických výsledků.

Získané způsobilosti

Počítat základní kvantitativní parametry pro řešení chemických problémů.

Literatura

Ralph H. Petrucci, William S. Harwood, Geoffrey Herri. General Chemistry: Principles and Modern Applications. Klikorka J., Hanzlík J. Názvosloví anorganické chemie. Academia Praha, 1987. Růžička A., Mezník L., Toužín J. Problémy a příklady z obecné chemie. Názvosloví anorganických sloučenin. MU Brno, 1994. Kameníček J., Šindelář Z. Příklady a úlohy z obecné a anorganické chemie. Kotouček, M. Příklady z analytické chemie, UP Olomouc 1982;. Šípek, M. Sbírka příkladů z chemie, SNTL Praha, 1974. Zajoncová, L. Základní chemické výpočty pro biochemiky, Nakladatelství UP Olomouc 2005.

Požadavky

75% bodů v závěrečném písemném testu.

Garant

doc. RNDr. Petr Tarkowski, Ph.D.