Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy práce s PC (KBC / ZPP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBC / ZPP - Základy práce s PC, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Kancelářský softwarea) Typografie a zásady psaní textůb) Textový editor - Formátování dokumentu a jeho obsahu, styly, rejstříky.c) Tabulkový kalkulátor - Práce s buňkou, datové typy, výpočty, vzorce, funkce, grafy.d) Prezentace - Snímky, animace, časování, styly a šablony, grafický a multimediální obsah.e) Dokumenty - formáty pro ukládání a tisk, přenositelnost dat, prezentace a publikace dat, nástroje pro získání digitalizovaných dat.2) Grafika - bitmapová a vektorová grafika, datové formáty grafických souborů, grafický software.3) Multimédia - audio a video formáty, software pro práci s multimédii.4) Internet - web, e-mail, komunikace, služby, bezpečnost na Internetu.5) Operační systém - funkce, součásti, práce se soubory, příklady a druhy OS.6) Hardware - konstrukce počítače, součásti, periférie, mobilní zařízení, datové nosiče, počítačové sítě.7) Počítačová bezpečnost, legislativa v IT - druhy ohrožení, zásady bezpečného chování, ochrana před škodlivým softwarem, ochrana a zálohování dat, zákony související s IT, softwarové licence.8) Aktuální trendy

Získané způsobilosti

Používat PC pro řešení běžných uživatelských úloh.

Literatura

Roubal, P. (2010). Informatika a výpočetní technika pro střední školy. Roubal, P. (2005). Informatika a výpočetní technika pro střední školy 2. Pecinovský J., Pecinovský R. (2011). Office 2010. Grada. Klement, M. (2001). Výpočetní technika : hardware a software. Olomouc.

Požadavky

Pravidelná účast na seminářích. Úspěšné splnění praktického testu (minimálně 50% úspěšnost).

Garant

Mgr. Martin Raus, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Martin Raus, Ph.D.