Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář z biofyziky 1 (KBF / SBIO1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBF / SBIO1 - Seminář z biofyziky 1, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seminář je zaměřen na obeznámení studenta s novými trendy v biofyzice a ve vědě obecně a také na zdokonalení schopnosti studenta prezentovat získané poznatky. Student během semináře vypracuje dvě prezentace v PowerPointu. Téma první prezentace bude vycházet z časopisu Biophysical Journal a bude navazovat na znalosti získané z profilových předmětů oboru biofyzika (např. užití FRET, přenos iontů kanály, mechanismus vidění ...). Druhá prezentace bude mít formu populárně vědecké přednášky na aktuální téma (např. nové viry, klonování, volné radikály, mechanismy stresu, umělá inteligence, kvantové jevy ...).

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na získání schopnosti pochopení problému.Vysvětlit podstatu a interpretovat data, rozlišit a klasifikovat zadaný problém, předpovídat chování daných jevů.

Literatura

dle zadání témat prezentací.

Požadavky

Student během semináře vypracuje a přednese dvě prezentace na zadané/zvolené téma, zaměřené na nejnovější poznatky z oboru obecné nebo molekulární biofyziky.

Garant

prof. RNDr. Viktor Brabec, DrSc.

Vyučující

prof. RNDr. Viktor Brabec, DrSc.