Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika fyziky 2 (KEF / DIDF2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEF / DIDF2 - Didaktika fyziky 2, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cílem výuky je didaktická analýza základních tematických celků učiva středoškolské fyziky z hlediska obsahového a metodického, včetně uplatnění moderních výukových technologií. V seminářích jsou rozbory témat konkretizovány metodickými postupy v podobě cvičných pedagogických výstupů studentů a hospitací u učitelů středních škol. Výuka je zaměřena na následující témata: 1. Fyzika na střední škole 2. Kinematika a dynamika 3. Gravitační pole 4. Molekulová fyzika a termika 5. Stavové děje v plynech 6. Mechanické kmitání a vlnění 7. Elektrické pole 8. Elektrický proud v látkách 9. Magnetické pole 10. Elektromagnetické kmitání a vlnění 11. Vlnová optika a paprsková optika 12. Základy kvantové fyziky, speciální teorie relativity 13. Atomová fyzika

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na získání znalostí.Definovat hlavní pojmy, popsat hlavní přístupy, prokázat teoretické znalosti pro řešení modelových problémů.

Literatura

Framework educational programmes. Nahodil, J. Fyzika v běžném životě. Prometheus Praha, 1996. Svoboda, E.; Kolářová, R. fyziky základní a střední školy: vybrané kapitoly. Karolinum, Praha, 2006. Janás, J. a kol. Konkrétní didaktika fyziky. PF UJEP Brno, SPN Praha, 1987. Janás, J.; Trna, J. Konkrétní didaktika fyziky I. PF MU Brno, 1999. Janás, J.; Trna, J. Konkrétní didaktika fyziky II. PF MU Brno, 2005. "Matematika-fyzika-informatika" journal (in Czech) and "Školská fyzika" journal (in Czech). Svoboda, E.; Lepil, O. Příručka učitele fyziky na střední škole. Prométheus Praha, 2007. Textbooks of physics for the primary schools and the secondary schools.

Požadavky

Příprava prezentací v semináři. Příprava na vyučovací hodiny. Ústní zkouška.

Garant

RNDr. Renata Holubová, CSc.

Vyučující

RNDr. Renata Holubová, CSc.RNDr. Renata Holubová, CSc.