Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Doplňkový seminář ke studiu fyziky 1 (KEF / DSF1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEF / DSF1 - Doplňkový seminář ke studiu fyziky 1, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Matematická logika a množiny, číselné obory, algebraické výrazy a jejich úpravy, důkazy algebraických rovností a nerovností, vlastnosti a druhy funkcí, goniometrické funkce a jejich užití.2. Lineární, kvadratické, iracionální, exponenciální, logaritmické a goniometrické rovnice a jejich soustavy, rovnice a soustavy rovnic s více neznámými.3. Soustavy souřadnic na přímce, v rovině a v prostoru, souřadnice vektorů, skalární a vektorový součin dvou vektorů, analytická rovnice přímky, polopřímky, úsečky, roviny, poloroviny a poloprostoru.4. Analytické vyjádření metrických vlastností v rovině a v prostoru, kuželosečky a jejich rovnice, vzájemná poloha přímky a kuželosečky a dvou kuželoseček.5. Seminář je doplněný podle aktuálních časových možností fyzikálními příklady a úlohami (včetně úloh FO) využívajícími probíranou matematickou problematiku a zaměřenými na oblast mechaniky, termiky, kmitavých a vlnových jevů a elektrostatiky a současně doplněných středoškolskými demonstračními fyzikálními pokusy včetně počítačových modelů (software Maple) z uvedené fyzikální oblasti.

Získané způsobilosti

Znalosti v rozsahu probírané látky.

Literatura

Polák, J. Přehled středoškolské matematiky. Prometheus, Praha, 1998. Benda, P. a kol. Sbírka maturitních příkladů z matematiky. SPN, Praha, 1988. Kružík, M. Sbírka úloh z fyziky pro žáky středních škol. SPN Praha, 1969.

Požadavky

Nadpoloviční aktivní účast na semináři, vypracování domácích úloh, úspěšné absolvování všech písemných testů a schopnost samostatného řešení problémů.

Garant

Mgr. František Látal, Ph.D.