Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Environmentální fyzika (KEF / ENVF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEF / ENVF - Environmentální fyzika, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vymezení pojmů enviromentální fyzika, trvale udržitelný rozvoj, globální oteplování, změny klimatu, energie pro lidstvo (fosilní paliva, přeměna tepla na práci, účinnost, přeměna chemické energie na práci, uchování energie a transport, znečištění, obnovitelné zdroje energie - sluneční, vodní, vln, bio-, jaderná). transport emisí (difúze, proud v řekách, podzemní vody, turbulence). Hluk. enviromentální spektroskopie. Celospolečenská hlediska enviromentální fyziky.

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na získání schopnosti pochopení problému.Vysvětlit podstatu a interpretovat data, rozlišit a klasifikovat zadaný problém, předpovídat chování daných jevů.

Literatura

" Journal literature, materials of institutions and state and regional organizations. Kubín, M. Elektroenergetika v Českých zemích. Panorama, 2002. Boeker, E.; Grondelle, R. V. Enviromental Physics. J. Wiley, 2000. Holubová, R. Environmentální fyzika. Příručka pro distanční vzdělávání. UP Olomouc, 2006. Augusta, P. a kol. Velká kniha o energii. L.A.Consulting Agency, 2001.

Požadavky

Vypracování seminární práce.

Garant

RNDr. Renata Holubová, CSc.

Vyučující

RNDr. Renata Holubová, CSc.