Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kresba v kontextu přírodních věd 1 (KEF / KRES1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEF / KRES1 - Kresba v kontextu přírodních věd 1, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seminář Kresba v kontextu přírodních věd rozšiřuje znalostní vzdělávání studentů o velmi osobní smyslové uchopení skutečnosti kresbou, a to ve všech jejích aspektech.Práce se základními výrazovými prostředky, jako je bod, linie, plocha, tvar, prostor, práce s kompozicí a jejími konstrukčními prvky, jako je rytmus, symetrie, asymetrie, pohyb, rovnováha, proporce či barva, prohloubí a obohatí rozvíjení obrazového a tvořivého myšlení v abstraktní i materiálové podobě. Výuka bude vedle společného základu klasické kresby reflektovat specifická odborná zaměření studentů a jejich individuální přístup k danému tématu.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu budou studenti schopni myslet v různých materiálových médiích a tvořivě je uplatnit v plošné i prostorové kresbě, paralelně s uplatněním kompozičního, tvarového, či barevného myšlení a řešení.

Literatura

Dvořák, F. Hans Holbein mladší, Kresby. Praha: Odeon, 1976. Daněk, L., Müllerová, Š., Soukup, M., Valoch, J., Zatloukal, P. Mezi tradicí a experimentem: práce na papíře a s papírem v českém výtvarném umění 1939-1989. Olomouc: Muzeum umění Olomouc, 1997. Novák, F. A., Svolinský, K. (kresby). Naše příroda v obrazech, Rostliny. Praha: Vesmír, Nakladatelská a vydavatelská společnost v Praze, 1940.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích a domácí příprava dle pokynů vyučujícího.

Garant

ak. mal. Mária Danielová