Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kresba v kontextu přírodních věd 1 (KEF / KRPV1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEF / KRPV1 - Kresba v kontextu přírodních věd 1, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seminář Kresba v kontextu přírodních věd rozšiřuje znalostní vzdělávání studentů o velmi osobní smyslové uchopení skutečnosti kresbou, a to ve všech jejích aspektech.1. Práce se základními výrazovými prostředky, jako je bod, linie, plocha, tvar, prostor.2. Práce s kompozicí a jejími konstrukčními prvky, jako je rytmus, symetrie, asymetrie, pohyb, rovnováha, proporce, barva.3. Rozvíjení obrazového a tvořivého myšlení v abstraktní i materiálové podobě.Výuka bude vedle společného základu klasické kresby reflektovat specifická odborná zaměření studentů a jejich individuální přístup k danému tématu.

Získané způsobilosti

Analýza: Přesná vizuální analýza zobrazované skutečnosti, aplikace kresby v různých materiálových médiích, v plošné i prostorové podobě, aplikace tvořivého procesu v exaktních vědách do obrazové podoby, bezprostředně vyjádřené kresbou.

Literatura

Dvořák, F. Hans Holbein mladší, Kresby. Praha: Odeon, 1976. Daněk, L., Müllerová, Š., Soukup, M., Valoch, J., Zatloukal, P. Mezi tradicí a experimentem: práce na papíře a s papírem v českém výtvarném umění 1939-1989. Olomouc: Muzeum umění Olomouc, 1997. Novák, F. A., Svolinský, K. (kresby). Naše příroda v obrazech, Rostliny. Praha: Vesmír, Nakladatelská a vydavatelská společnost v Praze, 1940. Šindelář, D. Vědecká ilustrace v Čechách. Bachelard, Gaston. Voda a sny. Esej o obraznosti hmoty. 1997. Negri Arnoldi, F., Prosperi Valenti Rodino, S. Il disegno nella storia dell arte italiana. Roma: Carocci, 2003. Edwards, B. The New Drawing on the Right Side of the Brain. London: HarperCollins Publishers Ltd., 2001.

Požadavky

Účast na seminářích, domácí příprava.

Garant

Mária Danielová

Vyučující

Mária Danielová