Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Přístrojová fyzika a aplik. elektronika (KEF / PGSAE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEF / PGSAE - Přístrojová fyzika a aplik. elektronika, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Převodníky fyzikálních veličin na elektrické veličiny a jejich statické a dynamické vlastnosti, fyzikální a matematický model snímače, odporové snímače, termoelektrické snímače a technika nízkoteplotních experimentů, metody získávání vakua a konstrukce vakuových aparatur, snímače ionizujícího záření, využití ionizujícího záření ve výzkumu, kapacitní snímače, indukčnostní snímače, indukční (generátorové) snímače, magnetické snímače, elektrokinetické snímače, Hallovy snímače, piezoelektrické snímače, mikroelektronické snímače, čítače fotonů; analogové zpracování elektrických měřicích signálů, mnohokanálové elektrické analyzátory, operační zesilovače, kombinační a sekvenční logické obvody, analogově / digitální a digitálně / analogové převodníky, tvarovače a funkční měniče, střídače a vzorkovače signálů,aktivní elektrické filtry, analogové a digitální multiplexy a demultiplexy, kodéry a dekodéry.

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na schopnost hodnoceníHodnotit konkrétní metody a postupy, vysvětlit aspekty a výsledky týkající se dané problematiky, integrovat poznatky, předpovídat řešení, hodnotit výsledky a formulovat závěry.

Literatura

Mašláň M., Žák D. Analogové obvody. Olomouc, 1996. Gerndt J. Detektory ionizujícího záření. ČVUT Praha, 1994. Vedral, J.; Fischer, J. Elektronické obvody pro měřicí techniku. ČVUT, Praha, 1999. Jelínek J., Málek Z. Kryogenní technika. SNTL Praha, 1996. Mašláň M., Žák D. Logické obvody. Olomouc, 1994. Ďaďo S., Kreidl M. Senzory a měřící obvody. ČVUT Praha, 1996. Dubravcová V. Vákuová a ultra vakuová technika. ALFA, Bratislava, 1992. Pátý L., Petr J. Vakuová technika. ČVUT, Praha, 1990.

Garant

prof. RNDr. Miroslav Mašláň, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Miroslav Mašláň, CSc.