Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teoretické problémy fyzikál. experimentů (KEF / PGSFE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEF / PGSFE - Teoretické problémy fyzikál. experimentů, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vymezení pojmu fyzikální experiment, historický fyzikální experiment a jeho úloha v procesu poznání. Vymezení pojmu moderní fyzikální experiment, reálný fyzikální experiment. Experimenty ve vztahu k informačním a komunikačním technologiím. Experiment a jeho úloha při vytváření komplexního a strukturovaného myšlení. Fyzikální experiment a konstruktivismus. Transfer a interpretace - experiment - model. Metody a formy samostatné práce v rámci experimentu. Aplikace odborné kompetence, znalostí teorie učení a didaktiky fyziky.

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na schopnost hodnoceníHodnotit konkrétní metody a postupy, vysvětlit aspekty a výsledky týkající se dané problematiky, integrovat poznatky, předpovídat řešení, hodnotit výsledky a formulovat závěry.

Literatura

Miller, R., Osborne, J. Beyond 2000: Science education for the future. Nuffield Projects Centre, 28 Bedford Square, London WC1B3EG, UK. ISBN 0904956539.Rost, J. Das Verhältnis von Wissen und Handeln aus kognitionstheorerischer Sicht. In: Häußler, P.: Physik und Menschenbildung. IPN Schriftenreihe 130. Kiel IPN, s.141-154, 1992. http://plato.stanford.eduRichard E. Berg. Physics Lecture - Demonstartion Facility. Department of Physics, University of Maryland, 2004. Shapere, D. The Koncept of Observation in Science and Philosophy. Philosophy of Science 49. pp. 482-525, 1982. Pickering, A. The Mangle of Praktice. Chicago: University of Chicago Press, 1995.

Požadavky

Znalosti v rozsahu přednášené problematiky.

Garant

RNDr. Renata Holubová, CSc.

Vyučující

RNDr. Renata Holubová, CSc.