Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikace prostředků ICT ve výuce fyziky (KEF / PGSIT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEF / PGSIT - Aplikace prostředků ICT ve výuce fyziky, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Prostředky ICT použitelné ve výuce fyziky - základní nástroje pro měření s počítačem (zpracování dat, řízení procesů), pochopení jejich principu, možností i omezení; základní nástroje pro modelování a simulace (včetně nástrojů Internetu); práce s virtuální laboratoří, zejména s applety/physlety, pochopení jejich možností a omezení; práce se vzdálenou laboratoří, schopnost jejího efektivního využití, porozumění možnostem a omezením; přehled o vhodném freeware, shareware a software.

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na schopnost využití prostředků ICT ve výuce. Hodnotit konkrétní metody a postupy, vysvětlit aspekty a výsledky týkající se dané problematiky, integrovat poznatky, předpovídat řešení, hodnotit výsledky a formulovat závěry.

Literatura

http://fyzweb.cuni.czHolubová, R. Internet ve výuce fyziky. Monografie, UP Olomouc, 2004. Internetové vyhledávače Seznam, Google, Alta Vista. Zimmerman, R. L., Olnes, F. I. Mathematica for Physics. Addison-Wesley, 2002. Christian, W., Belloni, M.: Physlets. Teaching Physics with Interactive Curricular Materal. Prentice Hall, 2001. ISBN 0130293425.http://www.ictphysics.upol.cz

Požadavky

Znalosti v rozsahu přednášené problematiky

Garant

doc. RNDr. Roman Kubínek, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Roman Kubínek, CSc.