Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kvalita v přírodovědném vzdělávání (KEF / PGSKV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEF / PGSKV - Kvalita v přírodovědném vzdělávání, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Definice kvality a její implikace pro celkové řízení kvality. Demingova filosofie kvality. TQM ve škole. TQM a ISO ve vzdělávání. Systém celkového řízení kvality. Strategické plánování kvality. Úspěšná škola. Efektivita školy. Evaluace. Externí evaluace. Sebe-evaluace. Cíle evaluace. Ukazatele kvality. Nástroje a instrumenty ke zjišťování kvality. Trendy v evaluaci a sebe-evaluaci. Přístupy ke zjišťování kvality v zemích EU. Inovacea řízení změny ve škole. Zdokonalování školy. Hodnocení v přírodovědném vzdělávání. Přístupy k hodnocení v přírodovědném vzdělávání v edukačně vyspělých zemích. Konstruktivismus a hodnocení.

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na schopnost hodnoceníHodnotit konkrétní metody a postupy, vysvětlit aspekty a výsledky týkající se dané problematiky, integrovat poznatky, předpovídat řešení, hodnotit výsledky a formulovat závěry.

Literatura

G. Rogers, L. Budham. Evaluation in School. London, Routledge, 1992. http://epedagog.upol.cz/eped1.2001/obsah.htmNezvalová D. (ed). Improving Quality of Science Teacher Training in European Cooperation-Constructivist Approach. Compendium. Olomouc: Vydavatelství Univerzity Palackého, 2007. ISBN 80-244-1821-6.Nezvalová D. Kvalita ve škole. Olomouc, Vydavatelství UP, 111 s., 2002. ISBN 80-244-0452-4.Davies B., West-Burnham J. Reengineering and Total Quality in Schools. San Francisco: Financial Times Management, 1997. Nezvalová D. School Improvement in an Era of Change. Vydavatelství UP Olomouc, 67 s., 2003. ISBN 80-244-0690-X.

Požadavky

Znalost a schopnost objasnit základní pojmy

Garant

prof. RNDr. Danuše Nezvalová, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Danuše Nezvalová, CSc.