Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Modely a modelování ve výuce fyziky (KEF / PGSMO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEF / PGSMO - Modely a modelování ve výuce fyziky, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pojem model a jeho funkce ve vzdělávání, klasifikace modelů a jejich gnozeologická funkce, ideální modely, analogie, myšlenkový experiment, model jako vyučovací prostředek, modely didaktických soustav fyziky, modely v učivu fyziky, dynamické modelování, numerické metody konstrukce dynamických modelů, praktické příklady dynamických modelů, didaktické problémy využití ICT k realizaci modelů ve výuce fyziky, software pro tvorbu dynamických modelů.

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na schopnost hodnoceníHodnotit konkrétní metody a postupy, vysvětlit aspekty a výsledky týkající se dané problematiky, integrovat poznatky, předpovídat řešení, hodnotit výsledky a formulovat závěry.

Literatura

Lepil, O., Richterek, L. Dynamické modelování. Repronis, Ostrava, 2007. ISBN 978-80-7329-156-3.Vachek, J., Lepil, O. Modelování a modely ve vyučování fyzice. Praha: SPN, 1980. Lepil, O. Modelování dějů v elektrických obvodech. Matematika - fyzika - informatika 10, s. 603, 2001. Šedivý, P. Modelování pohybů numerickými metodami. Knihovna FO č. 38. Hradec Králové: MAFY, 1999. Lepil, O. Oscillators in experiments and in models. Acta UPO, Fac. RN, Physica 36, s. 225. Olomouc: UP, 1997. http://optics.upol.cz/~richterek/06_holikova.pdf

Požadavky

Vědomosti v rozsahu daném obsahem předmětu (zkouška).

Garant

doc. RNDr. Oldřich Lepil, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Oldřich Lepil, CSc.