Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Řešení fyzikálních úloh (KEF / ŘFU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEF / ŘFU - Řešení fyzikálních úloh, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cílem semináře je řešení náročnějších úloh středoškolské fyziky s důrazem na metodiku řešení a možnosti využití počítače jak při řešení úlohy, tak při interpretaci řešení. Výběr úloh se vztahuje k následujícím tématům.1. Kinematika pohybu hmotného bodu2. Dynamika soustav spojených vláknem3. Mechanická energie4. Gravitační pole5. Mechanické kmitání6. Jednoduchý elektrický obvod7. Elektrické sítě. Výkon elektrického proudu8. Magnetické pole9. Střídavý proud10. Elektromagnetické kmitání11. Zákony paprskové optiky. Zobrazovací soustavy12. Samostatné práce

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na získání schopnosti pochopení problému.Vysvětlit podstatu a interpretovat data, rozlišit a klasifikovat zadaný problém, předpovídat chování daných jevů.

Literatura

Miklasová, V. Fyzika. Sbírka úloh pro SOŠ a SOU. Prometheus, Praha, 1999. Lepil, O. a kol. Fyzika. Sbírka úloh pro střední školy. Prometheus, Praha, 1995. Bednařík, M.; Lepil, O. Netradiční typy fyzikálních úloh. Prometheus Praha, 1995. Bartuška, K. Sbírka řešených úloh z fyziky I, II, III, IV. Prometheus, Praha 1997 - 2000.

Garant

Mgr. František Látal, Ph.D.