Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Reflexe praxí (KEF / RPX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEF / RPX - Reflexe praxí, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Organizační formou předmětu je seminář, na kterém skupinky studentů prostřednictvím prezentace reflektují své zkušenosti z jednotlivých pedagogických praxí. Předmět je úzce propojen s průběžnými i souvislými pedagogickými praxemi konanými na základních a středních školách.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu by studenti měli být schopni:- syntetizovat poznatky z předmětů modulu učitelské způsobilosti a prožitků z absolvované pedagogické praxe, - ověřit souvislost teoretických poznatků z pedagogických a psychologických disciplín a oborových didaktik na základě situací prožitých na pedagogické praxi,- reflektovat osobní zkušenosti z absolvované praxe na základě pozorování náslechových hodin a z vlastních výstupů, - porovnat svou představu o profesi s realitou školní praxe na SŠ resp. 2. stupni ZŠ a zkušenostmi a názory pedagogů,- vyvodit z pozorování různých vyučovacích stylů učitelů pozitiva využitelná ve vlastní praxi,- zhodnotit chování žáků a řešení případných výchovných problémů, - utřídit, vysvětlit a zhodnotit jevy pozorované ve školní praxi, - provést sebereflexi v kontextu vykonaných praxí- posoudit význam praxe pro formování základů vlastních pedagogických kompetencí.

Garant

prof. RNDr. Josef Molnár, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Josef Molnár, CSc.