Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Školní pokusy (KEF / SPVT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEF / SPVT - Školní pokusy, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Experimenty z fyziky na střední škole - mechanika, termika, molekulová fyzika, elektřina, magnetismus, optika, kmity, vlny, moderní fyzika, počítačem podporované experimenty. Příprava a organizace popularizačních aktivit.S podporou studijní literatury a e-learningových materiálů bude probíhat domácí příprava na výuku formou samostudia. V rámci konzultací bude probíhat tvorba, sestavování a demonstrace školních pokusů. Kontrolovány budou vytvořené materiály a prezentace (demonstrace) konkrétních školních experimentů.

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na získání schopnosti aplikace poznatků.Ukázat schopnost aplikovat získané schopnosti a dovednosti při řešení konkrétních úloh v konkrétních situacích.

Literatura

Svoboda, E. Pokusy s jednoduchými pomůckami. Prometheus Praha, 2001. ISBN 80-7196-226-0.Svoboda, E. Pokusy z fyziky na střední škole. Prometheus, 1997. Žouželka, J. Praktikum školních pokusů I-III. VUP Olomouc, 1993. Látal, F. Školní pokusy. VUP Olomouc, 2013.

Požadavky

Příprava experimentů a jejich předvedení.

Garant

Mgr. František Látal, Ph.D.

Vyučující

Mgr. František Látal, Ph.D.