Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Funkcionalizace nanomateriálů (KFC / FNM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFC / FNM - Funkcionalizace nanomateriálů, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. nanomateriály a jejich funkcionalizace- základní terminologie používaná v rámci přednášek2. charakterizace možných cílů kvůli, kterým jsou funkcionalizace prováděny, způsoby provedení, otázka toxicity připraveného funkcionalizovaného nanomateriálu3. nekovové nanomateriály a jejich funkcionalizace (příklady nanomateriálů a jejich možných funkcionalizací, způsoby funkcionalizace, případný dopad na toxicitu připravených nanomateriálů)4. nanomateriály na bázi oxidů nekovů a jejich funkcionalizace (příklady vytypovaných nanomateriálů a jejich možných funkcionalizací, způsoby funkcionalizace, případný dopad na toxicitu připravených nanomateriálů)5. kovové nanomateriály a jejich možné funkcionalizace (vytypované materiály a způsoby funkcionalizace sledující specifický aplikační cíl)6. praktické příklady aplikace funkcionalizovaných nanomateriálů

Literatura

Goodsell, D.S. Bionanotechnology - Lessons from Nature. New Jersey: Wiley-Liss, 2004. Ozin, A.G., Arsenault, A.C. Nanochemistry - A Chemical Approach to Nanomaterials. Cambridge: RSC Publishing, 2005. Kumar, C. ed. Nanomaterials - Toxicity, Health and Environmental Issues. Weinheim: Wiley-Vch, 2006. McCash, E.M. Surfaře Chemistry. Cambridge: Oxford University Press, 2004. Evans, D.F., Wennerstrom, H. The Colloidal Domain - where physics, chemistry, biology, and technology meet. New York: Wiley-Vch, 1994.

Garant

prof. RNDr. Radek Zbořil, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Robert Prucek, Ph.D.RNDr. Jana Soukupová, Ph.D.