Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fotochemie v životním prostředí (KFC / FZP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFC / FZP - Fotochemie v životním prostředí, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Fotochemické reakce, tj. chemické přeměny vyvolané působeních viditelného světla či ultrafialového záření, hrají důležitou roli v životním prostředí, a to jak v atmosféře, povrchových vodách či půdě, tak i v živých organismech. Cílem přednášek bude popsat současný stav poznání přírodních fotochemických procesů a jejich mechanismů. Dalším tématem bude využití slunečního záření pro detoxifikaci zamořené vody pomocí heterogenní fotokatalýzy. Její role v přírodním prostředí je sice omezená, ale jde o perspektivní metodu eliminace organických i anorganických škodlivin obsažených ve vodě popř. ve vzduchu. Probrány budou též fotokatalytické desinfekční a samočisticí povrchové úpravy a rovněž možnosti využití fotokatalýzy pro zpracování vyhořelého jaderného paliva.

Získané způsobilosti

Sdružovat informace, objasnit principy fotochemické reakce, analyzovat fotochemické procesy a jejich mechanismy

Literatura

Boule, P. The Handbook of Environmental Chemistry, Volume 2, Part L : Environmental Photochemistry. Springer-Verlag, Berlin - Heidelberg, 1999. Boule, P., Bahnemann, D.W., Robertson, P.K.J. The Handbook of Environmental Chemistry, Volume 2, Part M : Environmental Photochemistry Part II. Springer-Verlag, Berlin - Heidelberg, 2005.

Požadavky

Aktivní účast alespo%n na 80% seminářůvypracování seminární práce na zkoušejícím odsouhlasené téma

Garant

RNDr. Jaromír Jirkovský, CSc.

Vyučující

RNDr. Jaromír Jirkovský, CSc.