Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cvičení z jaderné chemie (KFC / JCC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFC / JCC - Cvičení z jaderné chemie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Dozimetrie ionizujícího záření, ochrana při práci se zdroji ionizujícího záření Charakteristika Geiger-Müllerova detektoru Porovnání účinnosti scintilačního a G-M detektoru záření g Ověření statistického charakteru rozpadového zákona Určení hmotnostního součinitele zeslabení záření b Interakce záření g s látkou Měření spekter zářičů g Měření poločasu rozpadu 137Ba Studium elektron-pozitronové anihilace Experimentální pozorování Mössbauerova jevu a hyperjemných interakcí Určení středního lineárního dosahu a energie záření Určení poločasu rozpadu dlouhodobého radionuklidu (40K) Extrakční metody dělení radionuklidů Ionexová chromatografie ? dělení uranu a thoria

Získané způsobilosti

Aplikovat základní postupy a metody jaderné chemie

Literatura

V. Majer a kol.. Základy užité jaderné chemie. Praha, 1985. J. Hála, A. Zeman. Cvičení z jaderné chemie. MU Brno, 1992. J. Gerndt. Detektory ionizujícího záření. ČVUT Praha, 1994. A. Gosman, Č. Jech. Jaderné metody v chemickém výzkumu. Academia Praha, 1989. Mašláň, M. Mössbauerova spektroskopie. UP Olomouc, 1992. J. Dlouhá. Mössbauerův jev a jeho využití. SNTL, Praha, 1968. L. Dvořák. Praktikum z atomové a jaderné fyziky. UP Olomouc, 1988. W.S. Spinel:. Rezonans gamma lučej v kristallach. Moskva, 1969.

Požadavky

1) 100%-ní účast ve cvičeních2) Odevzdat protokoly vypracované dle pokynů vedoucího cvičení

Garant

prof. RNDr. Radek Zbořil, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Kateřina Poláková, Ph.D.