Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyz. chemie se zam. na kvantovou chemii (KFC / PGSKC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFC / PGSKC - Fyz. chemie se zam. na kvantovou chemii, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výklad začíná u Hartree-Fockovy metody a je dále rozšiřován na metody zahrnující elektronovou korelaci. Zvýšená pozornost je věnována i tzv. bázovým funkcím. Dále jsou zevrubně rozebnány metody funkcionálu hustoty. Následně je výklad více zaměřen na aplikace a některé vybrané partie a problémy kvantově chemických metod. Pozornost je rovněž věnována kvantové chemii se zaměřením na problematiku biomolekul.- HF metody I.- HF metody II.- Metody zahrnující elektronovou korelaci- Basis set - báze- DFT metody- Analýza vlnové funkce- Hyperplocha potenciální energie a výpočet vlastností molekul- Srovnání kvality metod- Statistická mechanika- Kovalentní a nekovalentní interakce- Standardní a nestandardní ( nepravé a dvouvodíkové) vodíkové vazby- Struktura a dynamika párů bazí nukleových kyselin ;úloha patrových (stackových) interakcí při stabilizaci dvoušroubovice DNA- Struktura a energetika párů aminokyselin; úloha nespecifických dispersních interakcí při stabilizaci bílkovin- Elektronicky excitované (singletní a tripletní) stavy basí nukleových kyselin a párů basí nukleových kyselin

Získané způsobilosti

Sdružovat informace, objasnit environmentální aspekty ve státní správě, řešit problémy

Literatura

Polák R., Zahradník R. Kvantová chemie. Academia, Praha, 1989. Skála J. Kvantová teorie molekul. Karolinum, Praha, 1998. Methiu H. Physical Chemistry: Quantum Mechanics. Garland Science, 2006.

Garant

prof. Ing. Pavel Hobza, DrSc.

Vyučující

prof. Ing. Pavel Hobza, DrSc.