Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nanomateriály (KFC / PGSNA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFC / PGSNA - Nanomateriály, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Porovnání vlastností nanostrukturních objektů s vlastnostmi atomů, molekul a mikrokrystalických struktur. Metody syntézy nanomateriálů. Metody analýzy nanomateriálů. Nanočástice a nanoprášky. Uhlíkové nanotrubičky. Jiné uhlíkové nanostruktury. Kvantové jámy a dráty, kvantové tečky. Biologické nanomateriály. Nanokompozity. Nanovrstvy a nanofilmy.

Získané způsobilosti

Integrovat poznatky, navrhovat řešení, formulovat závěry v nanomateriálovém výzkumu

Literatura

Poole Ch. P, F.J.Owens. Introduction to Nanotechnology. Wiley-VCh, New Jersey, 2003. Schmidt, G. (ed.). Nanoparticles, from Theory to Application. Wiley-VCh, Weinheim, 2004. Liz-Marzán, L.M., Kamat, P.V. (eds). Nanoscale Materials. Kluwer Academic Publishers, Boston, 2002. Borisenko, V., E., Ossicini, S. What is What in the Nanoworld. A Handbook of Nanoscience and Nanotechnology. Wiley-VCh, Weinheim, 2004.

Garant

prof. RNDr. Radek Zbořil, Ph.D.

Vyučující

prof. RNDr. Radek Zbořil, Ph.D.