Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kap. ze spektroskopie biomolekul (KFC / PGSSB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFC / PGSSB - Vybrané kap. ze spektroskopie biomolekul, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Následující část přednášky je zaměřena na instrumentaci a zdroje záření. V závěrečných kapitolách je kladen důraz příklady použití zvláště Ramanových spekter na studium struktury a funkce proteinů, nukleových kyselin a dalších systémů včetně enzymů.

Získané způsobilosti

Hodnotit spektrální metody používané pro výzkum biomolekul, interpretovat experimentální data

Literatura

Rouessac, F., Rouessac, A. Chemical Analysis - Modern Instrumentation and Techniques. N.Y., 2001. Kalous, V. a kol. Metody chemického výzkumu. SNTL Praha, 1987. Lakowicz, J.:. Principle of Fluorescence Spectroscopy. Kluwer Academie Plenum Publisher, 1999. Prosser, V. a kol. Experimentální metody biofyziky. Academia Praha, 1989. Slavík, J. Fluorescent probes in Cellular and Molecular Biology. CRC Press, 1994. Ganglitz G. (ed.). Handbook of Spectroscopy. Weinheim, 1998.

Garant

prof. RNDr. Pavel Anzenbacher, DrSc.

Vyučující

prof. RNDr. Pavel Anzenbacher, DrSc.