Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prezentace v chemických oborech (KFC / PREZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFC / PREZ - Prezentace v chemických oborech, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Prezentace v obecné rovině (výklad) - obecné zákonitosti, struktura, skladba, typografie atd.2. Prezentace v obecné rovině (výklad) - praktické ukázky prezentací a jejich rozbor3. Prezentace v praxi - prezentace studentů a jejich rozbor (pozitiva a negativa; možnosti zkvalitnění připravené či chystané prezentace) - dialogicko-diagnostické metody - rozbor výkonů studentů (3 hod.)4. Představení programu Mathematica a jejích možností - obecné (pokrytí jednotlivých oborů + základní operace v programu) - výklad, demonstrace, praxe (2hod.)5. Chemie a Mathematica - brainstorming - dialog o možném použití výsledků diskuze pro chemické účely6. Demonstrace některých použitelných aplikací v oboru chemie - směry (výklad + demonstrace)7. Využití programu Mathematica pro chemické účely v praxi - studentské prezentace (2-3 hod.)

Získané způsobilosti

Student budou schopni aplikovat získané vědomosti a dovednosti týkající se tvorby prezentace a využití software Mathematica.

Literatura

Grussendorf, M. English for presentations: B2. Plzeň : Fraus, 2008. ISBN 978-80-7238-611-6.Hall, G. ed. Jak připravit úspěšnou přednášku. Praha : Galén, 2006. ISBN 80-7262-422-9.Kushner, M. Presentation for Dummies. Indianapolis : Wiley Publishing, 2004. ISBN 978-0764559556.Leech, T. to Prepare, Stage, and Deliver Winning Presentations. New York : AMACOM, 2004. ISBN 978-0814472316.

Požadavky

Účast na 75 % seminářů, příprava dvou prezentací dle zadání, aktivní účast na seminářích.

Garant

RNDr. Jana Soukupová, Ph.D.