Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Reakční kinetika v pevné fázi (KFC / RKPF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFC / RKPF - Reakční kinetika v pevné fázi, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Sylabus 1. Úvod do problematiky reakcí v pevné fázi.2. Krystalizace - nukleace a růst krystalů, difúze v krystalech, 3. Krystalizace tavenin. Modifikační přeměny. Tepelný rozklad pevných látek 4. Reakce pevných látek s kapalinami, s plyny, reakce dvou pevných látek5. Kinetika heterogenních katalyzovaných reakcí, enzymová katalýza, heterogenní nekatalyzované reakce, fyzikální děje, limitující kinetiku technologických pochodů - difuse, adsorpce, vznik nové fáze6. Koroze, druhy koroze a způsoby napadení materiálu korozí. Podstata korozních dějů, termodynamika a kinetika korozních procesů. 7. Metody studia kinetiky a reakčních mechanismů reakcní v pevné fázi.

Získané způsobilosti

Definovat hlavní pojmy, popsat hlavní přístupy reakční mechaniky v pevné fázi

Literatura

Treindl, L. Chemická kinetika. SPN Bratislava, 1990. Jungers, J.C. akol. Chemická kinetika. Praha, ČSAV, 1963. Atkins, P.W. Physical Chemistry. 6. vyd. STU Bratislava,, 1999.

Požadavky

Student musí prokázat schopnost diskutovat na zkoušejícím zadané téma ( 2 otázky.

Garant

doc. RNDr. Robert Prucek, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Robert Prucek, Ph.D.