Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Účetnictví 1 (KFC / U1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFC / U1 - Účetnictví 1, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pojem a financování účetnictví. Účetní doklady. Majetek podniku a zdroje financování.2. Základy podvojného účetnictví. Rozvaha. Účty. Podvojnost účtování. Účty syntetické a analytické.3. Účetní technika. Organizace účetnictví. Směrná účtová osnova, účtový rozvrh. Zápisy soustavné a časové. Přezkušování zápisů, opravy chyb. Účetní knihy a jejich formy.4. Účtování zásob I.5. Účtování zásob II.6. Dlouhodobý majetek I.7. Dlouhodobý majetek II.8. Krátkodobý finanční majetek a krátkodobé úvěry.9. Zúčtovací vztahy.10. Kapitálové účty.11. Účtování nákladů a výnosů.12. Účetní uzávěrka a závěrka.

Získané způsobilosti

Vysvětlit účetní operace a pojmy financování

Literatura

Horwath Notia Audit. Podvojné účetnictví. Grada, Praha, 2007. P. Štohl. Učebnice účetnictví I, II, III. Znojmo, 2006. Zákon o účetnictví - Účetnictví podnikatelů. Audit. ÚZ č.647. Sagit, 2008.

Požadavky

1. 80% účast na cvičeních.2. Správné vypracování všech zadaných cvičení.3. Úspěšné absolvování kontrolních testů.

Garant

Ing. Jana Bellová, Ph.D.Ing. Jaroslav Zlámal, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jana Bellová, Ph.D.Ing. Jaroslav Zlámal, Ph.D.