Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie vody (KFC / UCV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFC / UCV - Technologie vody, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

První blok přednášek bude věnován problematice odpadních vod a to jak části technologické tak části související s chemií. V druhém bloku přednášek bude pozornost věnována problematice pitné vody. Závěrem každého bloku bude seznámení studentů přímo s provozem.Sylabus1. Úvodní přednáška - rozdělení vodárenských technologií2. Odpadní voda - stokové sítě, druhy kanalizací, konstrukce stok3. Odpadní voda - Objekty stokové sítě, stavba a opravy stokové sítě,kontrola, průzkum a měření stokové sítě4. Princip čištění odpadních vod, mechanické čištění5. Biologické čištění odpadních vod. Eliminace biologických materiálů - P,N, kalové a plynové hospodářství6. Bezpečnost a hygiena práce související s problematikou odpadních vod7. Právní předpisy v oblasti odpadních vod8. Provoz ČOV9. Pitná voda - složení a vlastnosti přírodních vod10. Čištění vody, koagulační procesy, separační metody.11. Odželezování a odmanganování , dezinfekce vody. Další způsoby předúpravy a úpravy vody12. Laboratorní rozbory pitné vody13. Právní předpisy a normy ve vodárenství14. Provoz úpravny vod

Získané způsobilosti

schopnost definovat základní pojmy, popsat hlavní přístupy a metody používané v technologii vod

Literatura

Novák, J. a kol.:. Příručka provozovatele stokové sítě, SOVAK. ,200. Žáček, L. Chemické a technologické procesy úpravy vody. SNTL ,Praha, 1981. Hlavínek, J., Mičín, J., Prax, L.:. Příručka stokování a čištění, Noel. Praha, 2001. Čížek, L., Herel, M., Koníček ,P.:. Stokování a čištění odpadních vod. SNTL, Praha, 197.

Požadavky

Student musí prokázat schopnost diskutovat na téma zvolené zkoušejícím (2 otázky)

Garant

RNDr. Marcela Česalová

Vyučující

RNDr. Marcela ČesalováRNDr. Marcela Česalová