Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Angličtina pro geology (KGE / ANGG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / ANGG - Angličtina pro geology, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz je zaměřen na odbornou geologickou angličtinu a zvládnutí anglické geologické terminologie. Kurz probíhá formou konverzací, důraz je kladen na správnost výkladu a překladu anglických odborných textů, překladů textu do AJ a referátů na vybraná témata. Součástí kurzu je opakování nebo výklad specifických problémů anglické gramatiky, se kterými se studenti během práce s anglickými texty setkají. Podmínkou jsou základní znalosti anglického jazyka ze základní nebo střední školy.

Získané způsobilosti

Studenti by měli- znát geologickou terminologii v angličtině- rozumět a umět interpretovat vědecké texty v angličtině- umět překládat anglické geologické texty - umět psát krátké texty v angličině- dokázat vypracovat prezentace na geologická témata v angličtině- umět aplikovat orincipy anglické gramatiky specifické pro vědeckou angličtinu

Literatura

Zeman, O. - Beneš, K. et al. Anglicko-český geologický slovník s rejstříkem českých názvů. 1985. Různé anglické geologické učebnice.

Požadavky

čtení a pochopení obsahu anglického geologického textu, schopnost diskuse konkrétního geologického problému v angličtině, překlady anglických textů, max. 2 neúčasti na cvičeních

Garant

prof. Mgr. Ondřej Bábek, Dr.

Vyučující

prof. Mgr. Ondřej Bábek, Dr.Mgr. Martin Moník, Ph.D.