Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geologická data v prostředí PC (KGE / GDPC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / GDPC - Geologická data v prostředí PC, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurs je zaměřen na aktuální metody a postupy zpracování geologických dat na osobním počítači. Součástí kursu bude: teoretická část: typy dat, sběr a příprava dat na statistické zpracování, statistika jedné proměnné, frekvenční distribuce a histogram, základní typy rozdělení a testy rozdělení, statistika dvou proměnných, počítačové zpracování statistických úkolů a používaný software; práce s vybranými softwarovými balíky v oblastech obecné geologie, geochemie, geofyziky a geostatistiky, 3D modelování v geologii, praktické řešení úloh.

Získané způsobilosti

Studenti by měli být schopni - zpracovat a analyzovat geologická data pomocí softwaru na PC. - používat vhodné metody sběru a přípravy dat pro jejich statistické zpracování- vybrat a aplikovat patřičný software v oblastech geologie, geochemie, petrologie, geofyziky a geostatistiky s důrazem na práci s programem Rockworks

Literatura

Rajlich, P. Analýza orientovaných dat v geologii. ÚÚG Praha, Sv. 54. 178 pp, 1980. Swan, A., R., H. - Sandilands, M. Introduction to Geological Data Analysis. Blackwell Oxford, 446pp, 1995. Rockworks 99 - Instruction Manual, RockWare, Earth Science Software. Golden, Colorado, 162pp.

Požadavky

80 % účast na cvičeních, vlastní projekty v MS Excel, Stereonett, Surfer.

Garant

Ing. Lada Hýlová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Lada Hýlová, Ph.D.Mgr. Jan Sedláček, Ph.D.Mgr. Daniel Šimíček, Ph.D.Ing. Lada Hýlová, Ph.D.Mgr. Jan Sedláček, Ph.D.