Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geologická a geomorfologická exkurze (KGE / GEGE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / GEGE - Geologická a geomorfologická exkurze, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Geologická a geomorfologická exkurze. Praktická terénní cvičení z geologie a geomorfologie na území Moravy a Slezska. Dokumentace odkryvů, popis, ukázky základních geologických a geomorfologických jevů.

Získané způsobilosti

Studenti by měli být schopni zdokumentovat výchozy, popsat a charakterizovat na nich důležité geologické a geomorfologické fenomény.

Literatura

http://www.geology.upol.cz/Zimák J. a kol. Průvodce ke geologickým exkurzím, Morava - střední a jižní část. UP Olomouc, 1997. ISBN 80-7067-764-3.Zimák J. a kol. Průvodce ke geologickým exkurzím, střední a severní Morava. UP Olomouc, 1995. ISBN 80-7067-537-3.Demek, J. - Kříž, V. Terénní cvičení z fyzické geografie (na příkladu Jeseníků). - Ostravská univerzita, Ostrava. Zimák J. (1995): Průvodce ke geologickým exkurzím. Střední a severní Morava, Slezsko. Olomouc, 1994. Řehoř, F. - Řehořová, M. - Vašíček, Z. Za zkamenělinami Severní Moravy. Ostrava, 1978.

Požadavky

Podmínkou je absolvování základního kurzu geologie. Zápočet: 3 dny aktivní účasti, předložení písemné dokumentace.

Garant

Ing. Lada Hýlová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Lada Hýlová, Ph.D.