Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geotektonika (KGE / GEOT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / GEOT - Geotektonika, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Geotektonika, definice a její pojetí2. Hlavní etapy poznání geotektonického vývoje zemské litosféry3. Principy aplikované geofyziky při výzkumu zemské litosféry a pláště4. Geotektonický vývoj evropských variscid5. Geotektonický vývoj evropských alpid6. Styk variscid a alpid na územní České republiky

Získané způsobilosti

Studenti by měli: - znát hlavní stádia geotektonického vývoje zemské litosféry- vědět, jak lze aplikovat geofyzikální principy ve výzkumu zemské kůry a pláště - znát geotektonický vývoj evropských variscid a alpid - umět popsat jejich kontakt na území ČR

Literatura

Mussett, A., E. - Aftab Khan, M. Looking into the Earth. An introduction to geological geophysics. Cambridge University Press, 2000. Jaroš, J. Obecná geotektonika 1. Vyd. UK Praha, 1992. Condie, K., C. Plate tectonics and crustal evolution. Oxford, 1997. Twiss, R., J. - Moores, E., M. Structural geology, 2nd ed. W.H. Freeman and Co., New York, 2007.

Požadavky

Předmět je určen pro studenty magisterského studia s absolvovaným souborem předmětů z geologie v bakalářském stupni. Kolokvium: 80 % účast na přednáškách, znalost probírané problematiky.

Garant

RNDr. Čestmír Tomek, CSc.