Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Legislativa v geologii (KGE / LGE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / LGE - Legislativa v geologii, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cílem předmětu je seznámit studenty ze základními normami, které legislativně upravují veškeré geologicko- výzkumné, průzkumné a těžební aktivity na území České republiky.Syllabus:1. Metody geologického průzkumu, geologické práce2. Metody dobývání nerostných surovin3. Horní zákon4. Zákon o geologických pracech5. Zákon o hornické činnosti6. Prováděcí vyhlášky a související předpisy.

Získané způsobilosti

Studenti by měli být schopni charakterizovat základní směrnice legislativně upravující geologické průzkumné a těžební práce

Literatura

úplné znění. ÚZ č. 854 - Životní prostředí. Ostrava, 2011. ISBN 978-80-7208-874-4.Vyhláška 353/2004 Sb. o podmínkách osvědčení o odborné způsobilosti pro oblast posuzování vlivů na veřejné zdraví. Zákon č. 100/2001 Sb. o posuzování vlivů na životní prostředí (EIA+SEA). Zákon č. 44/1988 Sb. - Horní zákon.

Garant

Mgr. Andrea Grígelová

Vyučující

Mgr. Andrea Grígelová