Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět 2D a 3D modelování v geologii (KGE / MOGE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / MOGE - 2D a 3D modelování v geologii, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Hlavní náplní kurzu bude tvorba různých mapových operací v aplikacích ArcGIS a RockWorks, včetně různých 2D a 3D geologických map a geologických řezů. Součástí kurzu bude: teoretická část - statistické zpracování primárních dat, základy práce s vybranými softwarovými balíky; praktická část - řešení praktických úloh na zvoleném mapovém listu.

Získané způsobilosti

Student by svým projektem měl prokázat schopnost pracovat s primárními i sekundárními geo-prostorovými daty, schopnost srovnat tato data s dostupnými informacemi v odborné literatuře a zvládnutí základního vyhodnocení geologické situace na zvoleném mapovém listě v programech ArcGIS a RockWorks.

Literatura

www.arcdata.czSwan, A., R., H. - Sandilands, M. Introduction to Geological Data Analysis. Blackwell Oxford, 446pp, 1995. Rockworks 99 - Instruction Manual, RockWare, Earth Science Software. Golden, Colorado, 162pp.

Požadavky

80% účast na cvičeních, základní zvládnutí práce s programy ArcGIS a RockWorks a odevzdání vlastního projektu, včetně podkladové dokumentace.

Garant

Mgr. Daniel Šimíček, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jan Sedláček, Ph.D.Mgr. Daniel Šimíček, Ph.D.Mgr. Jan Sedláček, Ph.D.Mgr. Daniel Šimíček, Ph.D.