Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly z mineralog. a petrogr. (KGE / MPCR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / MPCR - Vybrané kapitoly z mineralog. a petrogr., Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Metamorfované horniny silezika.2. Granitoidy silezika.3. Mineralogie pegmatitů Hrubéhe Jeseníku a Českomoravské vrchoviny.4. Mineralizace alpského typu v severovýchodní části Českého masivu a na Kutnohorsku.5. Produkty paleozoického vulkanismu na území Moravy a Slezska.6. Mineralogie ložisek Fe-rudy typu BIF a Lahn-Dill v severovýchodní části Českého masivu.7. Mineralogie sulfidických ložisek typu SEDEX v severovýchodní části Českého masivu.8. Neovulkanity na území České republiky.9. Skarny Českého masivu.10. Greiseny saxothuringika.11. Mineralogie příbramského a kutnohorského rudního revíru.12. Drahé kameny České republiky.

Získané způsobilosti

Studenti budou znát a umět charakterizovat významné horniny a minerály nacházející se ve vybraných oblastech České republiky.

Literatura

Bernard, J., H., Rost, R. et al. Encyklopedický přehled minerálů. Academia Praha, 1992. Bernard, J., H. et al. Mineralogie Československa. Academia Praha, 1981. Bernard, J., H. Minerály České republiky - stručný přehled. Academia Praha, 2002. Suk, M. Petrologie metamorfovaných hornin. Academia Praha, 1979. Cháb, J. - Suk, M. Regionální metamorfóza na území Čech a Moravy. Praha, 1977. Bernard, J., H. - Pouba, Z. et al. Rudní ložiska a metalogeneze československé části Českého masívu. Praha, 1986.

Požadavky

znalost probírané problematiky

Garant

doc. RNDr. Jiří Zimák, CSc.