Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pánevní analýza (KGE / PANEV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / PANEV - Pánevní analýza, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cílem kursu je seznámení s teorií vzniku, vývoje a výplně sedimentačních pánví a jejich klasifikacemi. K hlavním tématům patří: definice a tektonická klasifikace sedimentačních pánví, teorie izostáze, mechanismy subsidence a modelování subsidenční historie, přehled modelů subsidence a modelů výplně základních typů pánví: rifty, pasivní okraje, intrakratonní pánve, hlubokomořské příkopy, předobloukové, vnitroobloukové a zaobloukové pánve, zbytkové a předpolní pánve, intramontánní pánve, transpresní, transtenzní a transrotační pánve, kurs dále zahrnuje základy sekvenční stratigrafie a sekvenčně stratigrafické modely pasivního okraje a předpolních pánví, stratigrafickou cyklicitu, přehled eustatických cyklů a jejich řídících faktorů.

Získané způsobilosti

Studenti by měli- ovládat teorii vzniku, vývoje a vyplňování sedimentárních pánví

Literatura

Miall, A., D. Principles of Sedimentary Basin Analysis. Springer Verlag, 1990. Einsele, G. Sedimentary Basins, Evolution, Facies and Sediment Budget. Springer Verlag, 1992. Busby, C., J. - Ingersoll, R., V. Tectonics of Sedimentary Basins. Blackwell Scientific, 1995. Miall, A., D. The Geology of Stratigraphic Sequences. Springer Verlag, 1996.

Požadavky

Písemná zkouška prověřující znalost probraného učiva.

Garant

prof. Mgr. Ondřej Bábek, Dr.

Vyučující

prof. Mgr. Ondřej Bábek, Dr.